Aktuellt

Inför kommande årsmöte den 29 februari

Anmäl dig här till årsmötet

Årsmötes handlingar finns under fliken Årsmöte 2024

För dig som är medlem i DIS-Väst har vi ett förmånligt erbjudande på distansutbildning i Disgen 2021 eller Disgen 2023, klicka här.

Välkommen till DIS-Väst!

DIS-Väst är en släktforskarförening för dig i västra Sverige och för dig med rötter i västra Sverige. DIS-Väst är regionföreningen för medlemmar i Föreningen DIS som är rikstäckande. Vårt område är västra Sverige, Västergötland, Bohuslän, Dalsland samt norra Halland. DIS-Väst har cirka 2700 medlemmar. Vi har en lokal vid Gamla Torget i Mölndal. Där har vi olika aktiviteter och har även 8 datorer med tillgång till alla viktigare släktforskningshjälpmedel, som Arkiv Digital, Ancestry, Befolkningsskivor, Dödboksskivan och många lokala databaser.

Vad kan du få ut av Föreningen?

Du får vår tidning Disketten som PDF fyra gånger om året. Intressanta berättelser från medlemmar, tips om släktforskning och om Disgen. Du kan komma på våra temakvällar i vår lokal, 3-4 gånger per halvår. Där har vi föredrag om både funktioner i Disgen och annat, tex DNA, Emigrantforskning mm. Temakvällarna kommer oftast även att vara tillgängliga via Zoom. Du kan komma till lokalen för egen forskning. Öppet 1-2 gånger i månaden. Om vi kan och hinner så hjälper vi dig med släktforskningsfrågor, men tanken är att du själv jobbar med våra datorer och alla hjälpmedel på dom.

Vi har Disgen-akut några gånger om året, där användare får praktisk hjälp med problem i Disgen, särskilt i samband med nya versioner. Vi har medlemsträffar fyra gånger om året. Dessa försöker vi förlägga på olika ställen i regionen, ibland i samarbete med lokala släktforskarföreningar. På dessa träffar tar vi in intressanta föreläsare. Vi gör regelbundna mailutskick om våra aktiviteter och vi lägger också upp dom på vår hemsida

Kom på våra aktiviteter! Du träffar likasinnade, får tips och råd och byter erfarenheter.

Vill du bli medlem i Dis och Dis-Väst så klicka här, så kommer du till Dis Webbshop.

Om du undrar kring det här med personuppgifter ( GDPR) så finns information i fliken ”Om oss